Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ : ЗДРАВСТВЕНИ И СЕКСУАЛНИ ПРАВА НА ПРИ...

w

Годишен извештај : Здравствени и сексуални права на припадниците на маргинализирани групи (корисници на дрога, лица што живеат со ХИВ, сексуални работници и ЛГБТИК)

113 pages , pdf
 Превземи Назад
Годишен извештај : Здравствени и сексуални права на припадниците на маргинализирани групи (корисници на дрога, лица што живеат со ХИВ, сексуални работници и ЛГБТИК)


Publisher: Коалиција ’Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници’

Date: 2013

Description


Во текот на 2013 година ЛГБТИK-луѓето во Република Македонија продолжија да се соочуваат со физичко и психолошко насилство, со говор на омраза, со дискриминација и хомофобија во образованието, во медиумите, во политичкиот живот и во другите општествени сфери на јавниот и приватниот живот.