Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

RAPORTET KOSOVË - BE: HISTORIA E ASPIRATAVE TË PAREALIZ...

w

Raportet Kosovë - BE: Historia e aspiratave të parealizuara?

41 pages, pdf
 Download Back

 Raportet Kosovë - BE: Historia e aspiratave të parealizuara?

 

Publisher: Kosovo Foundation for Open Society (KFOS)

Volume: 41 pages, pdf

Description

Raportet në mes të Kosovës dhe Bashkimit Evropian kanë si karakteristikë një bashkëvarësi të veçantë. Kosova edhe para se ta fitonte lirinë e saj dhe para se të bëhej shtet kishte si synim integrimin në BE. Faktorët kryesorë ndërkombëtarë, të përfshirë në Grupin e Kontaktit, ndër pikat kryesore në udhëzimet për zgjidhjen e statusit të Kosovës kishin përmendur mes tjerash se edhe “zgjidhja e statusit të Kosovës duhet të jetë në përputhje me vlerat demokratike dhe standardet evropiane, dhe të kontribuojë në realizimin e perspektivës evropiane të Kosovës, e veçanërisht në përparimin e saj në procesin e Stabilizim-Asociimit, sikurse edhe në integrimin e tërë rajonit në institucionet euroatlantike”.1 Edhe sot qytetarët e Kosovës vazhdojnë të jenë mbështetësit më të mëdhenj në rajon të anëtarësimit të vendit të tyre në Bashkimin Evropian.