Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

PET KORAKA DO SOPSTVENOG EKO BIZNISA U BRCKO DISTRIKTU

w

Pet koraka do sopstvenog eko biznisa u Brcko Distriktu

54 pages, pdf
 Download Back

Pet koraka do sopstvenog eko biznisa u Brcko Distriktu

 

Publisher: Center for Sustainable Development - Brcko (COR), BiH


Date: 2012

Volume: 54 pages, pdf


Description

Brošura je nastala kao rezultat truda grupe autora da mladim ljudima u Brčko Distriktu približi pojam ekobiznisa i njegov značaj u vremenu koje predstoji. Zelena ekonomija ja tržište koje napreduje, a u prilog tome govore i činjenice da je među potrošačima sve veća potražnja za EKO proizvodima, a sve veći ekološki disbalans zahtijeva razvoj ekološki podobnog biznisa koji bi vodio računa o svojim uticajima na okolinu. Takav način poslovanja predstavlja upravo ekobiznis, savremena kategorija poslovanja koja ima visoko razvijenu ekološku svijest i vodi brigu o zaštiti okoline. Njegove oblasti nisu dovoljno istražene i kao takav predstavlja priliku za kreativnost i širenje u budućnosti.
Nezaposlenost je jedan od najvećih problema našeg društva, a jedno od mogućih rješenja je samozapošljavanje pokretanjem sopstvenog biznisa. Ova brošura je tu da pomogne svima koji žele da preduzmu inicijativu i odluče se za taj korak. Sadržaj je koncipiran tako da kroz pet tematskih poglavlja prati logičan slijed razvoja jednog biznis poduhvata i to od nastanka ideje preko izrade biznis plana pa sve do registracije i marketing aktivnosti.
Ovom brošurom želimo da pomognemo prvenstveno mladim ljudima koji imaju volju a nemaju nikakvo predznanje o preduzetništvu, kao i onima koji posjeduju određena znanja da na brži i lakši način dođu do informacija neophodnih za započinjanje sopstvenog biznisa u eko sektoru.