Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ORANIZACIJE CIVILNOG DRUSTVA (OCD) IZ HRVATSKE I RAZVOJ...

w

Oranizacije civilnog drustva (OCD) iz Hrvatske i razvojna suradnja i humanitarna pomoc u inozemstvu - procjena kapaciteta

58 pages, pdf
 Download Back


Organizacije civilnog drustva (OCD) iz Hrvatske i razvojna suradnja i humanitarna pomoc u inozemstvu - procjena kapacitetaPublisher: Technical Assistance for Civil Society Organizations (TACSO)

Date: 2013

Volume: 58 pages, pdf


 

Description


U ovom izvješću riječ je o procjeni iskustava, kapaciteta i potreba organizacija civilnog društva (OCD) iz Hrvatske uključenih ili zainteresiranih za rad na aktivnostima međunarodne razvojne suradnje i humanitarne pomoći (MRS i HP).
Procjena je provedena u razdoblju od travnja do srpnja 2013. godine za potrebe Platforme organizacija civilnog društva za MRS i HP Hrvatske u osnivanju (u daljnjem tekstu: Platforme), u suradnji s Centrom za mirovne studije iz Zagreba koji koordinira aktivnosti osnivanja Platforme i TACSO uredom u Hrvatskoj.
Osnovni cilj procjene bio je ustanoviti kakvi su kapaciteti i zainteresiranost OCD-a iz Hrvatske za MRS i HP. Kako bi se odgovorilo na postavljeni cilj, konstruiran je anketni upitnik o različitim aspektima uključenosti OCD-a u provođenju projekata MRS i HP te su prikupljeni podaci prema sljedećim cjelinama:

   - opseg angažmana;
   - programske cjeline i područja angažmana;
   - geografska područja angažmana;
   - financijski aspekti;
   - suradnja i povezanost OCD-a iz Hrvatske s inozemnim udruženjima;
   - prioriteti Platforme u osnivanju te potrebe i kapaciteti OCD.