Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

СПРОВЕДУВАЊЕТО НА ИТНИТЕ РЕФОРМСКИ ПРИОРИТЕТИ

w

Спроведувањето на итните реформски приоритети

5 pages, pdf
 Download Back

 Спроведувањето на итните реформски приоритети

Publisher: Институт за европска политика – Скопје (ЕПИ)

Volume: 5 pages, pdf

Description:

Собранието ги усвои претходно договорените пакет закони на седницата одржана на 9 ноември и донесе одлука за формирање Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето. Министрите и замениците на министри предложени од СДСМ, како и замениците на министри од редовите на ВМРО-ДПМНЕ (на министрите предложени од СДСМ) беа изгласани на собраниска седница одржана на 11 ноември. Со тоа се оствари значаен чекор во конституирањето на т.н. преодна влада којашто треба да ги подготви априлските избори. Дополнително, актуелниот премиер треба да поднесе оставка 100 дена пред изборите и на чело на оваа влада да биде избран нов премиер предложен од ВМРО-ДПМНЕ.