Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ЕВРОПСКА УНИЈА - КОН ЕКОНОМСКА УНИЈА ИЛИ КОН „СОЕДИНЕТИ...

w

Европска унија - кон економска унија или кон „Соединети европски држави“?

09 pages, pdf
 Download Back

 Европска унија - кон економска унија или кон „Соединети европски држави“?

 

Publisher: EPI

Volume: 9 pages, pdf

Description:

„Европа, каде одиш?“, беше едно од клучните прашања кои ги постави претседателот на Европската комисија, Јункер, презентирајќи ја белата книга на институцијата во која  се предвидуваат 5 сценарија за иднината на ЕУ. Овој извештај е обид да се поттикне дебата за тоа во која насока сака да оди Европа по неочекуваната одлука на Велика Британија да ја напушти Унијата. Извештајот ќе биде свечено предаден на 26 март, во Рим, на 27 преостанати влади, кога се прославуваат 60 години од договорот од Рим.