Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ОВА Е НАШАТА ИДНИНА

w

Ова е нашата иднина

46 pages, pdf
 Download BackОва е нашата иднинаPublisher: Friedrich Ebert Stiftung
, Skopje

Volume: 46 pages, pdf

Description:

Во средината на јули 2014 година, Канцеларијата на германската Фондација „Фридрих Еберт”, Скопје, отвори повик за есеи до сите млади луѓе за да ги споделат своите: идеи, визии, добри практики, успешни приказни и други одговори на предизвиците и загриженоста, со кои денес нашето општество се соочува.
Темата на која се пишуваа есеите беше: „Ова е нашата иднина – визии на младите“ (IT’S OUR FUTURE – VISIONS OF THE YOUTH).
Нашата идеја како организатори на отворениот повик беше есеите да бидат прогресивни, да гледаат кон иднината, да бидат мотивациски и конструктивни, засновани врз лични позитивни искуства, конкретна идеја за акција, или да имаат апстрактна нишка.