Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ХИВ НÈ ЗАСЕГА СИТЕ: ВОДИЧ ЗА ПРАТЕНИЦИ

w

ХИВ нè засега сите: водич за пратеници

24 pages, pdf
 Download Back

 

ХИВ нè засега сите: водич за пратеници
Publisher: Асоцијација за здравствена едукација и истражување – ХЕРА

Volume: 24 pages, pdf

Description

Целта на овој водич е да им помогне на пратениците во Собранието на Република Македонија за ефикасно дејствување против епидемијата на ХИВ преку интензивирање на законодавните, буџетските и надзорните функции. Освен тоа, неговата цел е да им помогне на пратениците да станат водачи, да преземаат конкретни дејства и да донесат решенија во однос на законите и политиките поврзани со ХИВ, кои ќе го унапредуваат, наместо да го попречуваат, ефикасниот одговор на ХИВ.