Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

СВЕТСКИ ИЗВЕШТАЈ ЗА НАСИЛСТВО И ЗДРАВЈЕ

w

Светски извештај за насилство и здравје

88 pages, pdf
 Download Back


Светски извештај за насилство и здравје


Publisher: Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените – ЕСЕ, Македонија

Date: 2002

Volume: 88 pages, pdf


Description

Насилството е присутно во животот на голем број луѓе низ целиот свет и, на некој начин, допира и до сите нас. За да се заштитат од злото, некои луѓе остануваат дома со заклучени врати и прозорци и се држат настрана од опасните места. Други, пак, не можат тоа да го избегнат. Насилството им се наоѓа зад заклучената врата-скриено од очите на јавноста. А кај оние, пак, што се наоѓаат во војна или воен судир, насилството допира во секој сегмент на животот.