Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

DHUNA FAMILJARE DHUNA NUK ËSHTË VETËM PROBLEMI IM

w

Dhuna familjare dhuna nuk është vetëm problemi im

8 pages, pdf
 Download Back


Dhuna familjare dhuna nuk është vetëm problemi im


Publisher: Shoqata për emancipim, solidaritet dhe barazi të grave në RM-ESE

Volume: 8 pages, pdf


Description

Të gjitha kontaktet e rrezikshme, apo kërcënimet mes anëtarëve të familjes, ose mes bashkëshortëve dëshmojnë dhunën në familje, duke patur parasysh edhe dëmet materiale (pasurinë), metodën e kontrollës, hakmarrjes apo dënimet. Dhuna në familje përfshinë-rrahjen, fyerjen, rënien me shuplakë ose shkuljen e flokëve. Si mjete për kërcënim mund të shërbejnë edhe sendet e rëndomta, por edhe armët. Dhuna në familje përfshinë fyerjet emocionale dhe verbale (inferioritetin verbal) ose dhunën seksuale (akt seksual i padëshiruar).