Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ЖИВОТ ВО СЕНКА

w

Живот во сенка

21 pages, pdf
 Download BackЖивот во сенка

Publisher: Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените – ЕСЕ, Македонија

Volume: 21 pages, pdf


Description

Брошурата која ја имате во вашите раце ја подготвивме со цел да ве информираме за сериозноста на семејното насилство. Феноменот семејно насилство го следи човекот, односно човештвото со неговото вековно постоење. Тоа не може да се поврзе само со една нација, култура, раса, вера или друго општествено обележје. Пред само десетина години, семејното насилство во нашата земја се сметаше за приватна работа која се случува зад затворените врати на домот. Ниту некој се интересираше, ниту пак некој се зафаќаше со решавање на проблемите на тепаните, на омаловажуваните, без право на глас и свој избор, на илјадниците жени кои со преоѓањето на куќниот праг зачекоруваат во атарот на пеколот - во кругот на семејното насилство.