Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ОСТЕОПОРОЗА-ТИВКА ЕПИДЕМИЈА НА СОВРЕМЕНАТА ЖЕНА

w

Остеопороза-Тивка епидемија на современата жена

16 pages, pdf
 Download Back


Остеопороза-Тивка епидемија на современата жена


Publisher: Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените – ЕСЕ, Македонија

Volume: 16 pages, pdf


Description

Остеопорозата е заболување на организмот при кое настануваат нарушувања на метаболизмот на скелетот, густината и квалитетот на коските се намалени, што резултира со слабост на скелетот и зголемен ризик за скршеници, особено на пршлените, колкот и подлактицата.