Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

ПРЕПОРАКА ВО СЕНКА: АНАЛИЗА НА ИЗВЕШТАЈОТ НА ЕВРОПСКАТА...

w

Препорака во сенка: Анализа на Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2014 година

28 pages, pdf
 Download Back

 


Препорака во сенка: Анализа на Извештајот на Европската комисија
за напредокот на Република Македонија за 2014 година


Publisher: Институт за европска политика, Македонија

Date: Октомври 2014

Volume: 28 pages, pdf


Description

Заклучоците на овогодинешниов Извештај на Европската комисија за Република Македонија се досега најкритични, од почетокот на објавувањето на вакви извештаи во Процесот на стабилизација и асоцијација (2003 година). Препораката останува, но сенките кои се надвиснуваат над неа се премногу темни. Се говори за застој на евроинтегративниот процес и за видливо назадување на Република Македонија.
Ако тежиштето минатата година беше на прашањето на името, оваа година фокусот е на внатрешната политика и во преден план е назадувањето во политичките критериуми.