Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

МОНИТОРИНГ: ИЗБОРИ 2014-ПРИМЕНЕТА НА МЕДИУМСКИТЕ ОДРЕДБ...

w

Мониторинг: Избори 2014-Применета на медиумските одредби од изборниот законик

18 pages, pdf
 Download Back

 


Мониторинг: Избори 2014-Применета на медиумските одредби од изборниот законик


Publisher: Центар за развој на медиуми -ЦРМ, Македонија

Date: Мај, 2014

Volume: 18 pages, pdf


Description

Центарот за развој на медиуми (ЦРМ), во рамките на програмата на УСАИД за зајакнување на независните медиуми во Република Македонија и Проектот за одговорни медиуми и законодавни реформи во медиумската сфера, за време на претседателските и вонредните парламентарни избори 20141, спроведе мониторинг на работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и на Државната изборна комисија (ДИК). Мониторинг тимот на ЦРМ, ги следеше седниците на АВМУ и на ДИК2, со посебен фокус на точките кои се однесуваа на радиодифузните медиуми и изборниот процес.