Skip Navigation LinksCSL home > Library > Document

КОСОВО-ДИЛЕМИТЕ НА ЕДНА КАТАСТРОФА

w

Косово-дилемите на една катастрофа

76 pages, pdf
 Download Back

 


Косово-дилемите на една катастрофа


Publisher: Македонски центар за меѓународна соработка-МЦМС, Македонија

Date: 2002

Volume: 76 pages, pdf


Description

Книгата „Косово-дилемите на една катастрофа“ зборува за косовскиот конфликт и за катастрофата, која засега голем број хуманитарни организации. Конфликтот, за жал, нема да биде решен само по себе, но тој со време ќе исчезне од насловните страници. Косово како пример за еден конфликт и катастрофа, и за улогата што ја имаат хуманитарните организации, ќе остане актуелно уште долго време.